Heleen Oudendijk

Heleen is de oprichter van de Groeierij. Na een lange carrière in het bedrijfsleven heeft zij in 2008 de studie SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) afgerond. Hierna heeft zij ruime ervaring opgedaan bij verschillende organisaties die dagbesteding bieden aan mensen met een verstandelijke en psychische beperking. Zij is ervan overtuigd dat buiten zijn goed is voor een mens.

Bas Steeman

Bas heeft ruime ervaring als docent bij het Nova College in verschillende Mbo-opleidingen; Entree-opleiding dienstverlening, niveau 3 en 4 maatschappelijke zorg. Bas is afgestudeerd SPH-er. Tijdens de SPH-opleiding heeft Bas een aantal jaren gewerkt als arbeidstrainer en activiteitenbegeleider bij diverse instellingen.
Bas combineert het werken bij de Groeierij met het onderwijs. Bas: “De combinatie is voor mij een win-win situatie. Ik kan mensen begeleiden bij de Groeierij, ik mag werken in de buitenlucht. Daar krijg ik nou veel energie van.”
In het onderwijs deel ik mijn ervaringen met mensen die in de zorg (willen)werken. De studenten leren vaardigheden en kennis die ik ook tegenkom op de Groeierij. De studenten lopen vaak met vragen die ik kan beantwoorden. Ik leer ook van de studenten, zij hebben ook de nodige werkervaring en passie voor de zorg

Wij worden ondersteunt in de begeleiding door een groeiend aantal bijzondere vrijwilligers: Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen kwaliteiten en achtergrond en brengt veel gezelligheid en levenservaring mee. Wij zijn ontzettend blij met de inzet van deze groep enthousiaste mensen.